Головна Температура вимерзання озимої пшениці

Наразі все актуальнішим є питання а яка ж температура вимерзання озимої пшениці чи то пак скільки градусів морозу витримує озима пшениця. Морозостійкі сорти здатні витримувати навіть найлютіші морози, аж до 30 градусів і нижче. Але лишень за однієї умови, за достатньої наявності снігу. Шар снігу 10 сантиметрів захистить рослину і в дуже сильний мороз. Це так звана безпечна зона.

У той час при такій самій температурі шар снігу заввишки у три-чотири сантиметри не здатен вберегти температуру у зоні кущення у допустимій нормі. Це зона ризику. довготривале перебування у ній може призвести до вимерзання озимої пшениці. 

І нарешті сильні морози і відсутність снігу – це, на жаль, фактично гарантія гибелі рослини. Адже це зона вимерзання озимої пшениці. Для того аби дізнатись яка ж температура є критичною при нинішніх погодних умовах, пропонуємо скористатись нашим калькулятором температури вимерзання озимої пшениці є. 

Оберіть температуру повітря
Вкажіть товщину снігового покриву у сантиметрах
менше 40% - Температурна Зона Безпеки
41%-69% - Температурна Зона Ризику
більше 70% - Температурна Зона Вимерзання

Також корисно:

Вирощування озимої пшениці 

Озима пшениця – як не допустити зимової гибелі

Перезимівля озимої пшениці або як вберегтись від зимової гибелі?

Залишити відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.




Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>