Осінь вже не за горами, і як багато, хто вважає дачний сезон підходить до завершення. Але не слід забувати, що багато рослин потребують догляду і допомоги, щоб безболісно перезимувати, і весною знову радувати вас. Зокрема, до таких культур відноситься полуниця восени декілька простих дій врятують її від значних втрат у наступному сезоні.

Після того, як плодоношення завершилось рослині треба організувати процедуру омолодження. Вона полягає у видаленні хворих листків та вусиків. Для чого це робиться, і як від цього виграє полуниця? Перш за все, уражені листки найулюбленіше місце життя ворогів будь-якої рослини – паразитів. По-друге, вуса та хворі листки виснажують рослину, тягнуть з неї соки, і як наслідок полуниця віддає дуже багато власних запасів, від чого у майбутню і страждає. Треба бути дуже обачним, і ні в якому разі не варто видаляти абсолютно усі листки, адже вони забезпечують процес дихання полуниці.

полуниця

Наступним етапом боротьби за урожаю полуниці восени є обробка. Щоб остаточно позбутися паразитів варто обробити рослину спеціальними препаратами. Також полуниця точно не буде проти внесення мінеральних добрив.

Але все таки головним ворогом рослини є холод. Тому перед першими заморозками багато хто мульчує землю шаром тирси чи соломи. Можна придбати у садових магазинах спеціальний матеріал для утеплення, який забезпечує тепло рослині, і в той же час не гальмує процеси дихання. Дозволяючи уникнути запрівання і гниття.

Пам’ятайте полуниця віддячить вам хорошим врожаєм у новому сезоні, за турботливий догляд восени.

полуниця

Інститут живлення рослин – Институт питания растений