Не порушуючи традицій, пропонуємо Вашій увазі огляд головних подій агробізнесу від нашого сайту. Отже, що ж приніс нам цей український аграрний тиждень?

Підвищено прогнозований рівень експорту кукурудзи з України. Спеціалісти USDA скорегували власне бачення щодо експорту зерна з України. За рахунок збільшення запланованого показника її виробництва, експерти очікують приріст експорту кукурудзи на 500 тис. тон. Окрім цього у січневому звіті, також підвищено прогноз експорту ячменю на 100 тис. т, і тепер він становить 3,6 млн. т.

news18-01

Агропромисловий комплекс є пріоритетним напрямком розвитку для України. Про це на прес-конференції заявив Президент України, Петро Порошенко: «Можу сказати, що сьогодні агропромисловий комплекс виступає пріоритетної сферою. ІТ-індустрія є пріоритетною сферою, металургія – більше ні, енергозабезпечення так.»

В першій половині січня 2016 року морози не спричинили критичної шкоди для озимих культур. У перші дні нового року низькі температури «вдарили» по посівам ріпаку та ячменю у Одеській, Запорізькі та Херсонській областях. Через низькі нічні температури та відсутність достатнього сніжного покриву в окремих регіонах могли постраждати близько  третини рослин. Разом з тим, найбільше агрономи переживали у східних та північно-східних регіонах, де за лічені дні до прогнозованого синоптиками різкого похолодання посіви залишались не захищеними снігом. Та на щастя, сніг все-таки випав, і сходи на переважній більшості полів виявились захищеними. Вважати, що найстрашніше минулося не зовсім доцільно, адже уже найближчими днями прогнозується нова хвиля зниження температур, і лише снігу під силу захистити український врожай. Тому сподіваємось на сніжну погоду!

news18-01(3)          

Сільськогосподарська техніка більше не потребує обов’язкової сертифікації. Заступник міністра аграрної політики і продовольства Владислава Рутицька на власній сторінці у Фейсбук зазначила наступне: «Сільськогосподарська техніка більше не підлягає обов’язковій сертифікації. Треба ще багато працювати в цьому напрямку і продовжувати, але таким чином відмінено ще один рудимент епохи корупції…. Сертифікація – це додаткова плата за товар. В даному випадку вона не потрібна.»

news18-01(2)

У підготовці матеріалу використовувались дані Latifundist.com.

Інститут живлення рослин – Институт питания растений