Минуло чергових 7 зимових днів, і  наш сайт знову пропонує читачам підбірку усього найцікавішого, що приніс нам український аграрний тиждень.

Наразі посівам озимих нічого не загрожує. Такий висновок можна зробити із заяви начальника відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру. Завдяки надійному, а місцями навіть надлишковому, сніговому покриву температура на глибині вузла кущення не досягала небезпечної зони у жодній з областей України. А оскільки морози, принаймні поки що, не охопили Україну за останні 10 днів не виникало ніяких підстав хвилюватись за озимі культури. Варто відзначити, що все-таки найбільш небезпечна пора ще попереду, адже під кінець січня синоптики прогнозують значне похолодання, особливо у східних областях.

news-25.01(1)

Калькулятор температури вимерзання озимої пшениці

Зменшились обсяги експорту ріпаку. За підсумками першої половини 2015/16 маркетингового року Україна експортувала лише 1,33 млн. т ріпаку, що є найменшим обсягом з сезону 2012-2013. 80% усього експортованого ріпаку відправились до країн Європейського Союзу, де був серйозний неврожай цього року.

news-25.01(2)

Знизилась інтенсивність купівлі-продажу продовольчої пшениці. У зв’язку з низьким рівнем пропозиції переробні підприємства не можуть закупити потрібну кількість зерна. В особливому дефіциті знаходиться пшениця з хорошими борошномельними властивостями, зо може призвести до хвилі здороження сировини. Продовольча пшениця України дещо втратила в ціні через низький рівень попиту та значну конкуренцію з боку інших країн-виробників. Фермери притримують основну кількість пшениці у надії на стрімкий ріст цін.

У підготовці матеріалу використовувались дані Latifundist.com.

Інститут живлення рослин – Институт питания растений