Регулятори росту рослин – комплекс біологічно активних речовин, завданням яких є активізація та інтенсифікація основних процесів життєдіяльності рослин. Багаторічні дослідження вже давно підтвердили той факт, що регулятори росту рослин – один з найбільш рентабельних способів управління кількісними та якісними показниками врожайності. Головне їхнє призначення – максимально зменшити негативний плив стресових (несприятливих) факторів зовнішнього середовища. Таких як різкі перепади температур (особливо у від’ємну сторону), нестача вологи, шкідлива дія пестициді. Окрім цього, регулятори росту рослин здатні відчутно знизити ризик ураження культур хворобами і шкідниками, а якщо уникнути ураження все-таки не вдалось, вони значно пом’якшують негативний вплив.

Окрім власне самостійного ефекту регулятори росту рослин є чудовим «командним гравцем». У взаємодії з пестицидами і протруйниками, регулятори збільшують їх ефективність, що дозволяє зменшити розхід на одиницю площі на 20-25%, а значить, зекономити значну суму грошей, що для аграріїв є доволі важливо. Від скорочення кількості внесених пестицидів виграє не лише ваш гаманець, а й, що не менш важливо, ґрунт. Покращаться його біологічні і фізико-хімічні властивості.   

Регулятори росту рослин найчастіше використовуються під обробку насіння, дещо рідше для позакореневого підживлення. В умовах несприятливої зими (сильні морози при малій кількості снігу) озимі культури переживають додатковий стрес. Для його пом’якшення і використовують регулятори росту рослин при обробці насіння. Але навіть якщо цього не було зроблено, не варто впадати у відчай, а слід сконцентрувати зусилля на підтримці і стимулюванні росту і розвитку рослин весною по відновленні вегетації. Для цих цілей також відмінно підійдуть регулятори росту рослин.