Україну чекає загальнонаціональна оцінка землі? Кабінет міністрів України планує розробити та подати у Верховну Раду до липня 2016 року законопроект щодо проведення загальнонаціональної нормативної грошової оцінки вартості землі, яка стане основою розрахунку податків сільськогосподарських підприємств. Згідно програми, опублікованої на сайті Міністерства аграрної політики, у майбутньому планується проведення переоцінки землі з періодичністю не більше десяти років, що дасть змогу найефективніше оцінювати стан справ у сільськогосподарському виробництві та реагувати на зміни.

Окрім цього також планується законопроект щодо заборони отримання в оренду землі сільськогосподарського призначення поза конкурсом.

Рівень експорту соєвої олії зріс на 51%. У нинішньому маркетингову році Україна продовжує нарощувати обсяги виробництва і експорту не лише соняшникової, а й соєвої та ріпакової олії – повідомляє прес-служба Укроліяпром.

Об’єми експорту соняшникової олії за період вересень-лютий зріс на 9,1%, ріпакової – на 54,5%, соєвої – на 51,5%. Також зросли й обсяги виробництва, що об’єктивно підкреслює розвиток даних галузей. Основними імпортерами залишились Індія (34%), Китай (14%) та Європейський Союз (27%).  При чому, доля країн Європейського Союзу зросла вдвоє, з 13 до 27%.   

Імпорт пестицидів в Україну перевищив позначку у 10 тис. тон. З початку січня обсяги імпорту пестицидів встановили новий рекорд, понад 10 тис. т. У порівняні з січнем минулого року показники імпорту виросли на 36%. переважно мова йде про гербіциди (69% усіх пестицидів). Такі цифри перш за все пояснюються тим, що компанії-імпортери активно готуються до початку нового сезону. До речі, у деяких областях вже стартували весняні польові роботи.

Інститут живлення рослин – Институт питания растений