У запропонованих Міністерством фінансів змінах до Податкового Кодексу не передбачено продовження спеціального режиму відшкодування ПДВ для аграріїв. Про це йдеться в документі, розміщеному на сайті кабінету Міністрів України.

Так, в частині змін до податку на додану вартість зазначено, що вводиться єдиний публічний Реєстр заяв на бюджетне відшкодування ПДВ. Нагадаємо, що в цьому році аграрії змогли виторгувати собі перехідний період і акумулюють на спеціальних рахунках 20-80% податку. Незважаючи на це, в проекті бюджету такого пункту немає.

Як повідомляє AgroPolit.com, таку інформацію підтверджують і самі аграрії.

«Як і побоювалися сільгоспвиробники, уряд не стримав слова. З обіцяних 5,5 млрд грн. прямої державної підтримки на розвиток в проекті бюджету лише 3,5 млрд грн. На пряму фінансову підтримку закладено 2973 млрд грн, на здешевлення кредитів – 300 млн грн, на підтримку тваринництва – 210 млн грн, розвиток хмелярства, виноградарства і садівництва – 75 млн грн. Цього явно недостатньо. Держпідтримка галузі складе всього 5% від прямих втрат аграріїв, 4 тому жовтня вони виходять на загальнонаціональний страйк і вимагатимуть відновлення спецрежиму ПДВ », – повідомив заступник голови Аграрної партії України Денис Марчук в коментарі Страна.ua.

У підготовці статті використовувались матеріали сайту latifundist.com.

Інститут живлення рослин – Институт питания растений